RECTOR'S STUDENTS' SYURA (30 MAC 2009)  

Posted by azhar mohamed in ,

SENATE HALL,UIA (5PM-7PM,30 MAC 09)

Ketibaan rector dan timbalannya

antara pemimpin-pemimpin mahasiswa

Rector sedang berhujah

Di skrin atas adalah paparan pemimpin2 pelajar dari kuantan campus

bumbung Senate hall yang sangat cantik


Buat pertama kalinya, meeting antara pemimpin-pemimpin mahasiswa dari pelbagai persatuan, kelab, organisasi, kuliyah, MRC dan SRC di dalam pentadbiran UIA bersama-sama dengan pemimpin tertinggi universiti iaitu rector di dalam "Rector's Students' Syura" atau RSS yang diadakan di dalam dewan 'Senate Hall' yang begitu berprestij itu. Tujuan adalah untuk membincangkan isu-isu yang berkenaan universiti, isu semasa, perkembangan kampus, masalah siswa dan lain-lain.

Paling menarik adalah berkaitan pembentangan projek bawah RMK 9 oleh engineer UIA ,di mana UIA mendapat peruntukkan yang begitu besar dalam pembangunan fizikal seperti pembinaan banyak bangunan-bangunan baru seperti IIUM Medical City di Nilai, Matriculation centre baru di Gambang, Penor, Kuantan Campus dan kulliyah ICT.

Dan satu lagi perkara menarik adalah pemimpin-pemimpin siswa dari Kuantan campus turut sama dalam meeting kali ini, di mana konsep "virtual meeting" diadakan. 'Live' meeting ditayangkan melalui paparan skrin dan mereka boleh turut sama untuk melontarkan idea, pandangan di dalam meeting kali ini walaupun mereka berada di Kuantan.

RSS ini bakal diadakan sebanyak 3 kali setahun dan ia amat berguna kerana pemimpin-pemimpin mahasiswa ini dapat berhubung terus dengan pemimpin tertinggi universiti bagi membincangkan isu-isu yang berkaitan dengan universiti. Satu usaha yang perlu diteruskan . Syabas UIA! ..

p/s:Anda mesti tertanya2 saya mewakili kelab apa ya?...huhu..

This entry was posted on 31.3.09 at Tuesday, March 31, 2009 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

15 komen

waaa.. hebatnye kamu dpt meeting ngn rector trus. huhu

sy penah gak masuk senate hall utk conference. rector pun ade. student kat kuantan pun muncul dlm skrin jugak mase tu. tp xdgr pape pun, sedap tidor.. hahaha

March 31, 2009 at 4:53 PM

hohoh..kantoi lah kalo tidur dalam tu..nampak jelas muka sorang2 tidur..heeeehee

tu conference pe yek..ni jaa 1st time masuk situ..haha

March 31, 2009 at 5:06 PM

1st time? kire sy lg advanced laa dari jaa yg lg senior kat uia ni?? waaaa.. bangge tu. haha.. sy gi sem lepas, ade conference psl APEX university. mase tu ade talk dari engineer uitm. alah, selambe je tido.. rector xnmpk pun. dia pun maen handset jer.. haha

March 31, 2009 at 5:13 PM

lah conference je..hehee :P

March 31, 2009 at 5:20 PM

alaaaa..
irah x masuk senate hall pon x kesah..

bising jek ja'a ni..=p

March 31, 2009 at 6:41 PM

lah jaa x kesah pon sebenarnya..
"bukan arahan tapi tanggungjawab"
tu yg pergi juga tu..hhuhu

April 1, 2009 at 12:12 AM

anda pergi atas tiket kelab ape?
*tny jugak.. haha*

April 1, 2009 at 12:26 AM

kelab itu adalah jeng2.. rahsia..heheee.akan diumumkan kelak..

April 1, 2009 at 1:59 AM

eleh.. nk rahsie2 plak..
poyo la jaa... =P

April 1, 2009 at 10:17 AM

alaa..kalau ja'a ni suh kite tertanya2 tuh..
tayah tanya la...

mesti ckp rahsia..

huhu..

April 1, 2009 at 11:31 PM

huhhu..ana nak low profile..

April 2, 2009 at 11:48 AM

x suka dikaitkkan dengan specific society sahaja...jaa more universal dan flexible...asalkan matlamat kita sama dan fokus kita sama,mana2 society boleh je masuk..
jaa x kesah dikaitkan dengan mana2 society..

dan pinjam kata2 sorang kawan..

'kita bukan hak milik mutlak sesuatu organisasi'.

jadi belajarlah dn berkenalanlah dengan semua orang..


kalo pas punya slogan "pas for All"

jaa pun ade "Azhar for All"..

p/s-hehe,x gitu cikgu?

April 2, 2009 at 5:56 PM

bajet org berebut2 nk dia masuk society diorg la tu?? prasan seyh.. haha..
yela... bagus la camtu. "jack of all trade". atau kite patut tukar jd:
jaa of all trade. haha..

April 3, 2009 at 6:35 PM

poyo jek ja'a ni..

April 5, 2009 at 7:48 PM

huhuu..

April 6, 2009 at 10:52 AM

Post a Comment