KEMBARA DAKWAH KG NYENTIL,POS LANAI KUALA LIPIS (19-21 JUN 2009)  

Posted by azhar mohamed in , , ,

KG NYENTIL,POS LANAI,KUALA LIPIS PAHANG (19-21 JUN 2009)

Hujung minggu lepas sekali lagi hamba menjadi sukarelawan ke program kembara dakwah ke Pos Lanai Kuala Lipis Pahang atas nama program Titian Mesra orng asli kg Nyentil, Pos Lanai. Program anjuran Perkim (Asdaf) dan bersama-sama 25 sukarelawan daripada NGO lain seperti Muslim Aid,Yayasan Salam dan ABIM bersama2 krew dari RTM untuk pengambaran program selama 2 hari tersebut.Terima kasih kepada NGO Muslim Aid kerana memberi kesempatan untuk hamba turut bersama dalam program ini..Kisah penuh akan diceritakan pada posting seterusnya..



Katakanlah: “Mengembaralah kamu di muka bumi, serta lihatlah bagaimana Allah telah memulakan ciptaan makhluk-makhluk dari asal jadinya; kemudian Allah akan memulakan ciptaan itu semula (pada hari akhirat) dalam bentuk kejadian yang baharu. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.(surah Al-Ankabut:20)..





This entry was posted on 23.6.09 at Tuesday, June 23, 2009 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

10 komen

mantap azhar...banyak pengalaman masuk kampung nih..:)

June 23, 2009 at 9:39 AM

thanks bro muhammad bg join program tu..

Ingatkan bro pergi sekali rupanya terpaksa menjaga isteri yg sarat mengandung ya?

ok,kalo ade rezeki kita akan berjumpa nanti.. Dan kalo ade masa dan saya join program muslim aid lagi..

nice journey!..

June 23, 2009 at 11:18 AM

salam...wah..cepatnye upload...akak xsempat g..hehehe

June 23, 2009 at 11:56 AM

thx amikkan gambar2 candid dlm bot..cantik..dah jadik 1 of my fevret (^_^)

June 23, 2009 at 11:26 PM
This comment has been removed by the author.
June 23, 2009 at 11:28 PM

to kak mira,hehe,mengisi masa lapang yg x de lah sgt lapangnya..seminggu sekali je pun update...thanks y k mira

June 24, 2009 at 10:37 AM

to ika,huhuu gambar tu main amek je,candid pon,slek sungai kotor kan warnanya?..tp memang best masa lalu sungai dengan 5 bot konvoi..huhuu.

June 24, 2009 at 10:39 AM

Errr lawa kakak yang tudung hijau tu yer.. heheheheh

July 13, 2009 at 9:48 PM
Kak Ikincun  

Errrr... tak sangka kakak yang pakai tudung hijau tu tumpang 2 kaki... Perangkap Azhar pegi ke...?

July 13, 2009 at 9:49 PM

saya x gi lah kak,balik kampung johor...dari muslim aid cuma naim je pergi..

July 14, 2009 at 1:14 PM

Post a Comment