ZOO NEGARA VOLUNTEER  

Posted by azhar mohamed in , , , , ,

Setelah bertahun-tahun berkhidmat untuk komuniti servis untuk 'manusia', awal bulan lepas pertama kali berkhidmat untuk 'haiwan' pula..hehe..

Seronok dan mengkagumkan!

'Zoo Negara Volunteer' atau dalam bahasa Melayunya 'sukarelawan zoo negara' anjuran Corporat Social Responsibility syarikat ku sekarang.. Bertugas membersihkan kandang-kandang haiwan seperti beruang, kijang, burung sangat mengujakan..

Mujur tak bersihkan kandang harimau.. hehee

Di bawah ini sedikit kenangan bersama rakan sekerja menjadi sukarelawan untuk seharian di situ.

Masuk adalah percuma jika menjadi sukarelawan zoo.. So,kawan2 apa lagi??... :)


tag yang perlu di lekatkan di baju

ketua misi sukarelawan zoo negara ,En Aidi

posing bersama tag zoo :)

posing lagi...

Zaim tengah bersihkan kandang kijang

membersihkan belakang kandang beruang

Zaim bermain dengan kambing pulak.. huhu

pengikut yang setia

beruang



harimau malaya

Sempat lagi pi tengok Show anjing laut







gambar-gambar diambil dengan dslr aku yang baru.. Nikon D90.. memang best!.. :)


p/s:Cubaan untuk update entri ini berjaya, walaupun sekarang terlalu sibuk dengan kerja dan kerja namun tetap mencari peluang berbakti untuk seketika.. Aktiviti ke hutan bersama Orang Asli semakin kurang kerap berbanding dahulu namun aku cuba mencari peluang walaupun sekali dalam sebulan..Ya Allah, permudahkan urusanku.. Amin!.. :)

This entry was posted on 24.10.11 at Monday, October 24, 2011 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 komen

"membersihkan kadang-kadang haiwan"
kandang~

October 24, 2011 at 8:38 PM

"cuba mencari peluang sekali walaupun sebulan.."

> mencari peluang walaupun sekali sebulan.

Regards,
Cikgu Bahasa Malaysia ^^

October 25, 2011 at 9:34 AM

hahaa..tu lah sebab lama tak menulis,abnyak kesilapan teknikal di situ... terima kasih ya... :)

October 25, 2011 at 10:21 AM

landak berskirt? xderk?

October 26, 2011 at 8:54 PM

Post a Comment