Rehlah,air terjun Kemensah, Ampang (29 MARCH 2009)  

Posted by azhar mohamed in , ,

Kemensah, Ampang (29 mac 2009)



Ingatkan hujung minggu ni tidak ke mana-mana, maklumlah dah sekian lamanya pabila hari Ahad je, tidak pernah melekat ke bilik. Ada je pergi program mana-mana kat luar sana yang disertai. Dan minggu ni kononnya nak stadi lah, sebab minggu depan final exam. Maka tidak planning nak ke mana2 minggu ni. Dan nak merasa suasana hari Ahad kat UIA pulak...

hmmm...dan setelah itu terasa bosan juga yek tak buat ape-ape kat dalam UIA hujung2 minggu gini.huhu ..

Jadi,tiba-tiba kali ni ajaklah mat li ngan miye pergi makan tengah hari kat Sri Gombak, makan lauk ulam-ulaman yang banyak kat restoran di Sri Gombak tu.Punyalah ramai orang kat situ.Dan lauk tidak dinafikan tersangatlah sedap.. Tiba-tiba, masa makan terjumpa ngan artis Ustad Asri dari kumpulan Rabbani yang turut sama makan kat restoran tu bersama keluarganya.Miye lah sibuk teka betul ke tak artis tu atau orang lain..huhu..Tapi memang betul lah beliau ..

Tiba-tiba, abis makan je miye ajak kitorang pergi ke Kemensah, yang belakang zoo negara tu..Maka tanpa berlengah menerima ajakan tu..Seusai solat zuhur kat surau petronas, pastu lalu pergi ke kg Kemensah di Ampang. Melalui kawasan kampung kemensah dan terus je sampai masuk kawasan yg cam hutan2 tebal jugak lah. Tak sangka kat dalam ni banyak tempat-tempat menarik untuk camping.Banyak jugak camp site kat dalam tu sebenarnya.Lagi hebat dari Sg Pisang di Batu 12 tu.. Dan ada 3 tempat air terjun yang agak menarik..hanya 2 tempat air terjun je sempat dilawati, dan satu lagi tidak dapat pergi sebab kena berjalan kaki selama satu jam baru boleh sampai ke air terjun tersebut. Tambahan, kat sini ada 2 kolam memancing ikan ..Rindu sebenarnya sebab lama x pergi memancing..

Kali ni tak mandi air terjun pun, just survey2 tempat je.. Dan tak sangka minggu ni jumpa lagi kawasan kg orang asli dan di Kemensah ni kampung tu betul-betul berada atas bukit yg tinggi jugaklah...huhuu..

Dan semasa balik je, kami menjumpai crew buat penggambaran tak pasti samada drama atau filem, di kg Kemensah tu. Adalah artis2 yg cam kenal tapi tak ingat nama sangat sebab lama tak tengok tv kat UIA ni..hehe

Saksikan gambar-gambar perjalanan kali yang menggunakan camera henpon mahal matli sebab kali ni aku tak bawa camera jadi tak de lah banyak gambar menarik untuk dikongsi bersama....Dan akhir kata, selamat menghadapi exam final kepada diri ini dan member2.. Ok, wassalam..


mat li dan miye

miye ngan aku bersama motor kami..hehee

merenung masa depan yg x pasti...

pose teristimewa dari mat li..huhu..

This entry was posted on 29.3.09 at Sunday, March 29, 2009 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

15 komen

eYu  

jalan belake...sape kawan ja'a lagi 2 orang tu..nak berkenalan buley...hahahaha

March 30, 2009 at 12:01 AM

amboi seronotnye kamu bertige meneroka air tejun... ajak2 la lenkali. nk gak pegi.. matli xde moto ker?? nk pinjam moto sy? hahaha

March 30, 2009 at 2:15 PM

gatai na nak ngan diorang berdua?.haha..

March 31, 2009 at 3:14 PM

refer kat gmbr *merenung mase depan yg xpasti*

ai... ape yg direnungkan?? huhu

March 31, 2009 at 4:55 PM

memikirkan benda yg x pasti di bulan 4 ni,sampai sekarang pun masih menghadapinya situasi ini..hush...

March 31, 2009 at 5:00 PM

naper? tu yg cry out for help kat facebook tu ek?? huhu.. apsal plak ngan bulan 4? *sibuknye nak tau..* haha

March 31, 2009 at 5:22 PM

tu lah,sampai sekarang x setel lagi...hehee..naper intro blog cikgu bunyi pelik.huhuu..

March 31, 2009 at 5:37 PM

loh... pebende laa yg mslh sgt tu.. huhu.. tu lagu def gab c. tp ntah nape asyek sangkut2. cam bkl dibuang je lepas ni. huhu.. bukak la ym encik azhar... susah la borak2 kat cni...
huhu

March 31, 2009 at 5:41 PM

jaa mcm nk promote jejake due org tu.. haha..
knalkan la kat eyu. hehe

April 2, 2009 at 11:44 AM

boleh2,jejaka berdua tu adalah jejaka paling baik kat UIA ni..hehee..

dan digilai ramai...

terutama oleh bakal2 cikgu kan?x gitu?huhu...

April 2, 2009 at 11:51 AM
eYu_sHiKa  

ja'a..dengan selambenyer kamu kate saye gatall..jeles cakap jeles ja'a...hahaha

April 2, 2009 at 12:02 PM

eyu merindui miye ker?huhu...asik menyebut2 je nama bdak tu aritu?hehee

April 2, 2009 at 5:25 PM

quoting jaa:
"dan digilai ramai...

terutama oleh bakal2 cikgu kan?x gitu?huhu..."

TOLONG CKET. xde maknenye.. haha

April 3, 2009 at 6:38 PM
eYu_sHiKa  

ja'a..tindakan hari tu di luar sedar ye...tak teringat dah tnayer memuler tu..short term memory la..hahaha

April 5, 2009 at 4:22 PM

OH.ye ker?hmmm...:p

April 6, 2009 at 11:19 AM

Post a Comment