PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR PWTC KL (26 MAC 2010)  

Posted by azhar mohamed in , , , ,

PUTRA WORLD TRADE CENTRE, KUALA LUMPUR-26/03/2010

Buat pertama kali,dalam hidupku pergi ke pesta buku kebangsaan yang diadakan di PWTC.. Mengambil kesempatan pergi ke sana, selepas 2 paper final exam telah selamat diduduki selama 2 hari berturut-turut semalam dan selangan masa untuk paper ketiga agak lama iaitu 3 hari, jadi keluar lah untuk 'release' kan tension sementara.. Untuk pengetahuan, semester ini aku hanya 4 subjek yang ada final exam dan 2 subjek lagi tiada final exam.. dan sudah pasti, yang paling 'stress' adalah untuk projek FYP 2.. Bertahan lah kamu wahai Azhar..

Berbalik pada pesta buku ini, aku pergi bersama 2 orang bernama kak Adah (kedua-duanya nama sama) dan ayah kepada salah seorang kak Adah ni.. hehe..

Hanya 3 buku yang aku borong, yang bertajuk 'Yakjuj dan Makjuj:bencana di sebalik gunung' & 'Alexander adalah Zulkarnain'.. Kedua-duanya adalah karya Muhammad Alaxender, penulis dari Indonesia.. Manakala satu lagi adalah buku 'Bahlut' karya Faisal Tehrani yang baru.. Buku novel berkisarkan 'orang asli'.. Sudah pasti aku tertarik untuk membelinya kerana aku sendiri bergelumang dengan kehidupan orang asli sejak beberapa tahun kebelakangan ini.. Jadi aku mahu mengetahui sejauh mana penulis (Faisal tehrani) ini dapat menterjemahkan kehidupan, fantasi,dan dunia mereka ini dalam novel terbarunya.. Pasti menarik kisahnya!..

Walaubagaimanapun, buku-buku ini akan dibaca selepas berakhirnya final exam ini yang tidak lama lagi, 31 Mac.. Aku menanti saat itu!..

Selamat maju jaya untuk diriku dan juga sahabat perjuangan, minggu depan adalah exam ku yang terakhir untuk tahun dan semester terakhir di UIA ni.. dan aku bakal meninggalkan bumi UIAM yang tercinta tidak lama lagi!..

Buku yang ku beli di PWTC

Buku 'Alexander adalah Zulkarnain'


Buku 'Yakjuj dan Makjuj:bencana di sebalik gunung'



Buku 'Bahlut' karya Faisal Tehrani



'Selamat berjuang di medan pertembungan Ilmu dan naskah penentuan!.. '

"Ilmu adalah sesuatu yang misteri,

kertas bukan semestinya tempat untuk dipamerkan kekuatan ilmu,

tapi ianya di ‘sini’ (kepala)..!"

~Allahyarham Wahyudi B. Martono~

(amanat pensyarahku di UIA yang baru sahaja meninggal dunia pada 7 Mac 2010.. Jasamu akan dikenang selamanya!..)

salam perjuangan al azhar

This entry was posted on 27.3.10 at Saturday, March 27, 2010 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

9 komen

owh. kidal ek? menarik2..

March 27, 2010 at 8:24 AM

aah,lefthanded...hehee

cikgu ni bila nak update ur blog..dah bersawang lama dah tu...

March 27, 2010 at 10:21 AM

wei, kak AIDAH la...akk sorang je yang ADAH.. sila betolkan! Terima kasih! :P

March 27, 2010 at 12:38 PM

ye ke?salah eh..sori2.. kalo lah sorang tu memang nama kak aidah,sama lah nanti nama ngan kakak sebenar I..lagilah confius.. huhu

March 27, 2010 at 1:45 PM

tgu abes prac ni dulu la.. tungguuuu~

March 28, 2010 at 3:14 PM

Jaa, selamat membaca Bahlut, haha~ dah habes dah habes~

March 31, 2010 at 9:13 AM

aku tak sempat nak p der..dem.
selamat maju jaya der..
byk dugaan di luar sna menanti..haaha
bittaufiik wannajaahhhh..woot3 o_O

April 2, 2010 at 9:57 AM
martinelli  

Selamat maju jaya, anakanda azhar. we will miss u

April 5, 2010 at 6:01 PM
azhar  

thank u madam...I'm really appreciate ur visit in my blog yg biasa2 saje ni..:)

I will miss all the memories in UIA after this..

kehilangan saya bukan lah membawa perubahan apa2,tetapi kalo kehilangan madam dalam UIA memberikan satu kehilangan sebutir permata yang bernilai bg UIA.. U are really amazing woman in UIA that I most respect..U deserve for it.. :)

April 7, 2010 at 9:09 PM

Post a Comment